iDOL 63 Cloud Gateway

Smart Farming med transmission af sensor data fra stalde til Cloud’en

For DOL Sensors har Develco designet og udviklet hardware og embedded software til iDOL 63 Cloud Gateway/IoT Enabler, der er implementeret med software protokoller til integration med Cloud’en. Develco har sparret med NPI og PTA afdelingerne hos SKOV A/S (DOL Sensors) om produktionsmodningsfasen af IoT Enableren.

Projektleder Erik Refsgaard hos Develco udtaler: ”DOL Sensors kom med de overordnede specifikationer til deres gateway til smart farming. Gennem hele design- og udviklingsforløbet har vi haft et tæt samarbejde og en konstruktiv dialog med DOL Sensors om den intelligente iDOL 63 Cloud Gateway, der skal kommunikere data til Cloud’en. Develco har digitaliseret de analoge sensorer og koblet gatewayen op mod Microsoft Azure. Til IoT Enableren har vi anvendt den førende IoT protokol MQTT message protocol. Alle indgange i gatewayen er generiske og konfigurerbare via Cloud’en eller via NFC kommunikation fra f.eks. en Smartphone. iDOL 63 Cloud Gateway har SD kort, der gemmer alle data i tilfælde af ingen forbindelse til skyen, hvorfra også softwaren kan opdateres. For DOL Sensors har datasikkerhed haft høj prioritet, og derfor har alle gateways individuelle certifikater, der via HTTPS krypterer de følsomme data fra staldene”.

iDOL 63 Gloud Gateway
Smart Farming med iDOL 63 Cloud Gateway

PRODUCT FACTS

  • ARM® Cortex® -M7, 2Mbyte FLASH and 512 kbyte SRAM
  • Data Storage; 16Mbyte SDRAM, 8Mbyte FLASH and 32GByte SD-card
  • 10/100 MB Ethernet
  • Power over Ethernet, PoE 802.3 AT type 2
  • 8 fully protected configurable Analog/Digital Inputs, with > 0,5% accuracy
  • NFC via NDEF data format
  • Secure connection to Azure using TLS and device specific certificates
  • MQTT message protocol

CUSTOMER STATEMENT

DOL Sensors er en af de førende producenter inden for klimasensorer til kyllinge- og svinestalde med mange tusinde sensorer installeret i +80 lande med det formål at producere de bedste kyllinger og svin. Vi havde brug for en hurtig og nem Cloud Gateway, der kan bruges af en enkel farmer og på store farme. Gatewayen skal vise alle klimadata fra stalden på ét skærmbillede: lys, temperatur, luftfugtighed, CO, ammoniak m.m. Develco har udviklet hardware platform, arkitektur og IoT løsning, der gør data tilgængelige uden for stalden. Matchet mellem DOL Sensors, SKOV og Develco har været helt perfekt for os. Develco er en erfaren og proaktiv udviklingspartner. Vi har haft tillid til, at udviklingsprojektet blev gennemført som aftalt, imens vi kunne koncentrere os om vores kerneforretning. Det gode samarbejde har karakteriseret hele projektet med udvikling og design hos DOL Sensors og opstart af produktion hos SKOV”, fortæller Product Manager Bo Fredborg hos DOL Sensors.