Develco deltager i projektet Drones4Energy

Sammen med SDU, Fraunhofer, Geopartner Inspections, Sciences Ventures Denmark og Aarhus Universitet deltager Develco i det spændende forskningsprojekt Drones4Energy om udvikling af intelligente droner og billigere energi. Projektet er støttet af Innovationsfonden og Energy Fyn og strækker sig over 3 år.

Formålet med droneprojektet er, at energi- og forsyningsselskaberne ønsker at sikre en mere stabil elforsyning og billigere energi. I dag inspiceres højspændingskabler en gang om ugen af helikoptere og droner styret af en person fra jorden. Samarbejdspartnerne i droneprojektet skal udvikle intelligente droner, der kan tage billeder af lækager og brud på ledningsnettet. Develcos bidrag til projektet er udviklingen af den trådløse kommunikationsteknologi. Et team af fire droner skal kommunikere trådløst med hinanden og udveksle information. Samtidig skal dronerne modtage vigtige data som f.eks. vejrdata fra DMI, så de ikke flyver forgæves i dårligt vejr.

For løbende at kunne overvåge luftledningerne til elforsyningen skal dronerne selv koble på højspændingsledninger og oplade deres batterier i stedet for kun at kunne flyve de typiske 20-30 minutter på deres opladede batterier.

Med masser af energi på batterierne kan dronerne holde sig i luften hele tiden og sende relevante og vigtige data til energi- og forsyningsselskaber via den trådløse kommunikationsteknologi.

Den teknologiske løsning med intelligente droner kan opdage fejl på elnettet i tide og sikre billigere energi. Samtidig er den nye teknologi med selvflyvende og selvopladelige droner til inspektion af højspændingskabler et væsentligt billigere alternativ til den nuværende manuelle overvågning.

Mere information om Drones4Energy.

Udvikling af intelligente droner