Develco og TDC vil samarbejde om Internet of Things

Internet of Things er ikke bare kommet for at blive. Det vil blive meget, meget større, og TDC og Develco har indledt et samarbejde med henblik på at skabe de optimale betingelser for væksten.

Internet of Things er nu det store dyr i IT-åbenbaringen

Den næste æra i IT tidsalderen vil i væsentlig grad være præget af ”tingenes” indtog på Internettet. Fænomenet er langt fra nyt. Ej heller selve betegnelsen Internet of Things, der i indviede kredse naturligvis blot betegnes IoT. Det er i dag ikke bare mennesker, men ”ting” i form af fysiske enheder, der er på Internettet. Eksempelvis en elmåler eller en tyverialarm. I henhold til TDC drejer det sig allerede om mere end 9 milliarder enheder i dag og forventeligt 24 milliarder enheder i 2020 på verdensplan. Baggrunden for udviklingen er, at de nødvendige teknologier til at udbrede IoT er blevet langt bedre og billigere. De ting, vi omgiver os med, kan derfor i stigende grad med fordel gøres intelligente eller ”smart” for at bruge et meget anvendt engelsk ord på området. Vi har fået og vil få flere smartphones, smart cars, smart homes etc. Det overordnede perspektiv er en verden, hvor flere og flere intelligente maskiner og andre fysiske enheder vil kommunikere med hinanden og overvåge og styre processer, uanset hvor de måtte finde sted rent geografisk. Inddragelsen af mennesker vil blive reduceret mest muligt, da det repræsenterer en usikkerhedsfaktor. Fuldautomatiserede processer er langt mere kvalitetssikre.

Teknologien bag

Selv uden større teknologisk indsigt kan man slutte sig til, at IoT forudsætter teknologier, der kan opsamle data, videresende og konvertere disse data til information, der direkte kan styre processerne eller evt. blive videregivet til et individ via en smartphone.
Et teknologisk spadestik dybere afdækkes, at IoT stiller krav om sensorer til at opfange data om hastighed, rumfang, temperatur, tryk, stråling etc. De fysiske ting skal være udstyret med embedded software, der kan omdanne data til styringsinformation. Kommunikationen skal sikres i kraft af datatransmission via netværk baseret på trådløse eller kablede løsninger. Endnu et stik dybere ligger myriader af mikroprocessorer, programmeringssprog og transmissionsteknologier. Afledt af denne kortfattede beskrivelse af teknologien er det logisk, at der er basis for et samarbejde omkring IoT mellem en kommunikationsvirksomhed som TDC og et udviklingshus som Develco med stor ekspertise i embedded software og trådløse teknologier.

TDC

Selskabet blev grundlagt i 1882 med overtagelsen af det første danske teleselskab, der var ejet af Bell Telephone Company. Fra begyndelsen til i dag har selskabet være det førende teleselskab i Danmark. Visionen er også i fremtiden at være førende, ikke bare på telefonisiden, men inden for kommunikation i bredere forstand, herunder naturligvis også i relation til IoT og dermed M2M (Machine to Machine) datatransmission. Samarbejdet med Develco skal vedrøre de IoT udfordringer, hvor der er behov for hardware nære specialløsninger.
”Internet of things er et spændende område, som vi i TDC også er opmærksomme på. Vi har et stærkt landsdækkende mobilnet, som er en oplagt grundlæggende infrastruktur for disse løsninger. Hos kunden kan der dog være behov for en særlig specialløsning, og her samarbejder vi blandt andet med Develco. Derfor deltager vi også på den kommende elektronikmesse i Odense sammen med Develco”, siger Morten Bramsen, Key Account Manager i TDC Erhverv.

Develco

Selvom Develco ikke kan måle sig med TDC alders- og størrelsesmæssigt, så kan virksomheden dog fejre 25 års jubilæum i år. Develco har i mange år bidraget til udbredelsen af IoT. Grundfos var Develco’s første kunde, og Develco har medvirket i udviklingen af intelligente pumper, der globalt via Internettet kan kommunikere om eventuelle funktionsproblemer med såvel store besparelser som øget sikkerhed til følge. Develco har også udviklet intelligente minibarer, der ved hjælp af sensorer kan opfanger data om manglende indhold. Det sikrer ikke bare korrekt fakturering, men mere væsentligt muliggør det optimal logistik i forhold til opfyldning. Aktuelt arbejdes der med blandt andet med udvikling af ReMoni, et intelligent system til overvågning af energiforbrug.
Sammen med Develco Products er Develco – som de eneste virksomheder i Europa – blevet udnævnt til Proven Partner i Freescale Semiconductor’s partnerprogram på grund af deres ekspertise indenfor trådløse teknologier især til ”Home Area Network”