GRUNDFOS ALPHA READER

Trådløs enhed til cirkulationspumper

Udfordringen

Formålet med et varmesystem og hertil hørende pumper og radiatorer er at sikre så stabil og energieffektiv varmeforsyning som muligt. En pumpe fra Grundfos har dermed først sin fulde værdi, når den er installeret korrekt, og hele systemet fungerer optimalt. Det har imidlertid traditionelt været lettere sagt end gjort. På trods af grundige brugsanvisninger og løbende forenklinger har lige netop installationen været kompleks og arbejdskrævende. Løsningen måtte være er en intelligent computerstyret proces, og dette koncept præsenterede Grundfos for Develco.


Systemet og Develco’s bidrag

Til den nye ALPHA3 pumpe er der udviklet et installations- og monitoreringssystem i form af en Bluetooth dongle kaldet MI401 ALPHA Reader og applikationen Grundfos Go Balance til informationsformidling fra en smartphone. Pumpen er udstyret med et lille ”vindue”, der muliggør dataaflæsning til ALPHA Reader, som fastgøres på pumpens front. Den trådløse transmission af data sker via telefonens app (Grundfos GO Balance), der guider montøren gennem installationsprocessen og den hydroniske regulering..

Develco har i forhold til ALPHA Reader varetaget alle faser i udviklingsprocessen og produktfremtagning. En del af udviklingsopgaven har været det mekaniske design af ALPHA Reader, der skulle leve op til kompromisløse krav fra Grundfos med hensyn til kvalitet og æstetik. Funktionelt er ALPHA Reader designet, så den serielt kan fungere som repeater, hvilket eliminerer problemet med signalrækkevidde i forbindelse med større installationer. Valget af BlueTooth Low Energy giver lang batterilevetid og en brugervenlig etablering af forbindelse til alle understøttede smartphones. I relation til bruger-interface har Develco samarbejdet med Trifork, der har udviklet Grundfos GO Balance app’en.

Fordele

Med det unikke installationskoncept fra Grundfos er processen med den hydroniske regulering af varmesystemet blevet enkel, og fejlindstillingernes tid er forbi. Resultatet er en nem og hurtig montage og optimering af systemets drift, herunder reduceret energiforbrug, lavere tilbageløbstemperatur, mindre støj samt effektiv efterfølgende kontrol og justering af varmesystemet