Anyware Smart Adaptor er produktudviklet af Develco

– den strålende danske nyhed vakte opsigt på CES i Las Vegas

Brug pæren. Ja, det er også i bogstaveligste forstand det snusfornuftige fundament i Anyware- konceptet – en intelligent multifunktionel smart home device integreret i en E27/E14 adapter til eksempelvis en LED-pære.

Consumer Electronics Show (CES)

CES er en årlig begivenhed, der kan fejre 50 års jubilæum i år. Mere end 3.800 udstillere og 177.000 besøgende deltog i messen i januar. Blandt udstillerne var iværksætterfirmaet Anyware Solutions, der kunne fremvise en prototypemodel af adapteren. Konkurrencen om opmærksomhed på messen var selvsagt hård, men Anyware Solutions mødte stor interesse og kom i tv-kanalen Newswatch, som transmitterer via forskellige amerikanske netværk, herunder Discovery. Indslaget i Newswatch indeholdt bl.a. følgende redaktionelle kommentarer om Anyware Solutions:

”One company that caught our eye in this field (smart home) is Anyware…The Anyware Smart Adaptor is the smallest lamp socket adaptor in the world. Even though it’s small, it’s packed with features and sensors like sound, temperature, and humidity that allow you to control and monitor many aspects of your home.”

Anyware Solutions er et dansk selskab, men med et globalt fokus, og flere samarbejdsaftaler med partnere inden for forsikring, forsyning og telekommunikation er allerede på plads ifølge selskabets ledelse.

Anyware Smart Adaptor var ikke pærelet rent udviklingsmæssigt

Stifterne af firmaet Anyware Solutions henvendte sig til Develco for at få løst udviklingsopgaven. Selve konceptforslaget var beskrevet, men for at sikre en præcis og realistisk projektbeskrivelse blev der indledningsvis gennemført en detaljeret konceptafklaring. Den afdækkede løsningsmuligheder og risici og deraf følgende hensigtsmæssige modifikationer. Mekanikken var den store udfordring, idet størrelse og form er determineret af hulrummet mellem kapperne i E27/E14 adapteren. I forhold til ønskerne om funktionalitet var pladsforholdene derfor meget trange. Develco måtte anvende meget små komponenter, eksempelvis 3x3mm PSON IC’ere, og printet er et bøjeligt Rigid-Flex PCB. Anyware Smart Adaptor kan betjenes via Anyware App’en, men den bliver også kompatibel med Apple HomeKit og Amazon Alexa/Echo og servicen IFTTT..

Det er afgørende for os at kunne levere en løsning der er så lille, at den nærmest bliver usynlig i brugernes hjem eller kontor. Vi ønsker at henvende os til den almindelige forbruger, ikke kun til teknologientusiaster, så det er vigtigt, at vores løsning er let at komme i gang med og enkel at bruge.”, siger medstifter og partner Jan H. Christiansen, Anyware Solutions.

Salgschef Jakob Bjerre udtaler: ”Takket være Moores Lov er der i dag meget små og effektive IC’ere på markedet. Det har muliggjort, at vi kunne udvikle en meget avanceret – og samtidig meget lille – integreret adapter, der bl.a. kan fungere som lysdæmper og alarm. Den kan måle lys, temperatur, fugt og lyd og transmittere via de indbyggede WiFi og Bluetooth Low Energy interfaces. Da Moores Lov sikkert også vil gælde i de kommende år, har Anyware Smart Adaptor givetvis et stort potentiale i fremtiden med stadig flere indbyggede features.”

Design For Manufacturing

Develco har ikke blot fået ansvar for udviklingsopgaven i forhold til Anyware Smart Adaptor, men også for produktmodning. Develco har endvidere været ansvarlig for design og udvikling af de plastforme, der er nødvendige til fremstilling af prototyper og til masseproduktion.  En af Develco’s spidskompetencer er netop Design For Manufacturing. Optimering i forhold til produktionsomkostninger og kvalitet har naturligvis afgørende betydning for et produkts markedssucces og rentabilitet.